Maatwerk is als in je broek plassen

Eerst is het lekker warm maar uiteindelijk gaat het stinken en loop je met een donkere vlek in je broek. Dit heb ik Guus Krabbenborg ooit op een Dynamics evenement horen vertellen.

Soms wordt maatwerk gebruikt om oude werkwijzen of processen na te bootsen in nieuwe systemen. Alleen maar om de werknemers niet te hoeven veranderen.

Wij Nederlanders vinden veranderen moeilijk. Hoeveel pakken of potten broodbeleg gaan er niet mee op vakantie.

Een zekerheid bij maatwerk is dat extra consultancy kosten nodig zijn bij elke update van het systeem. De reden waarom bedrijven soms nog werken met software die door Microsoft allang niet meer wordt ondersteund.

Ik veranderen echt zo moeilijk. In 1980 waren er nog geen PC’s en werden mutaties op ponsformulieren opgeschreven om later te worden verwerkt in een mainframe.  Brieven werden geschreven of liepen via een typekamer. In 1983 kwam de eerste mobiele telefoon op de markt en nu kan niemand meer zonder de smartphone. In 1993 begon Internet een beetje te leven in Nederland en nu praten wij al over the internet of things.

Natuurlijk kunnen wij veranderen maar dat hoeft u niet alleen te doen. Ik kan u daarbij helpen door u in contact te brengen met mensen die dat op een speelse manier brengen Gamification noemen wij dat. Gartner zegt hier het volgende over:

Gamification uses game mechanics and game design techniques in non-gaming context – it’s a powerful tool to engage employees, customers and the public to change behaviors, develop skills and drive innovation.